Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Bratislava

Zriaďovateľka škôlky v Bratislave si pád omietky nevie vysvetliť

V škôlke na Medenej ulici v Bratislave spadla počas obedu na deti zo stropu omietka. Na snímke spadnutá omietka v súkromnej materskej škole na Medenej ulici v Bratislave 17. mája 2021. Foto: TASR Jakub Kotian

Na deti spadla omietka s rozmermi približne dva krát štyri metre.

Bratislava 18. mája (TASR) – Zriaďovateľka a riaditeľka súkromnej škôlky na Medenej v Bratislave Martina Danišová nevie, prečo v pondelok (17. 5.) spadla počas obedu na deti zo stropu omietka. Nezistili to podľa nej statici a ani hasiči. Povedala to pre TASR s tým, že všetky deti sú v poriadku, boli "len" v šoku.

"Škôlka zatvorená nie je, akurát sa nepoužíva tá jedna malá miestnosť. Herne a spálne sú v poriadku," uviedla zriaďovateľka. Aj keď nie sú majiteľmi budovy, avizuje, že zaistia strop sadrokartónom na vlastné náklady. "Urobíme to aj napriek tomu, že statici potvrdili bezpečnosť stropov po obhliadke celej škôlky," podotkla Danišová.

Na deti podľa hovorkyne Prezídia Hasičského a záchranného zboru Kataríny Križanovej spadla omietka s rozmermi približne dva krát štyri metre. "Dve deti utrpeli šok," informovala v pondelok. Neskôr spresnila, že jedno z detí bolo prevezené do nemocnice.