Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 3. máj 2024Meniny má Galina
< sekcia Bratislavský kraj

Areál Divoká voda v Čunove navštívi za rok viac ako 100-tisíc ľudí

Areál Divoká voda v Čunove. Foto: TASR - Vladimír Benko/MV SR

Návštevníci si môžu vyskúšať osvedčené adrenalínové športy ako rafting, hydrospeed, jazdu na štvorkolke, aquazorbing alebo školu kajaku.

Bratislava 18. júla (TASR) – Areál Divoká voda v Čunove navštívi ročne viac ako 100.000 ľudí. Podľa riaditeľa areálu Michala Salvu je to predovšetkým preto, že už nie je určený len pre profesionálnych športovcov, ale ponúka priestor pre rôzne voľnočasové aktivity.

„Vlani sem prišlo 110.000 návštevníkov rôznych vekových kategórií, aktívni i pasívni športovci, mamičky s deťmi, školáci v rámci exkurzií, firmy ho využili ako miesto na teambulding,“ uviedol dnes pre TASR Michal Salva. Návštevníci Divokej vody si môžu vyskúšať osvedčené adrenalínové športy ako rafting, hydrospeed, jazdu na štvorkolke, aquazorbing alebo školu kajaku. Pre rodiny s deťmi je tu možnosť kŕmiť zvieratká na minifarme, využiť skákací hrad alebo tvorivé dielne.

„Rafting je najobľúbenejšia aktivita pre návštevníkov, do popredia ide aj hydrospeed, teda plavák, na ktorom sa leží a splavuje kanál bez akejkoľvek pomoci, ale záujem je aj o Stand Up Paddle a základy kajakárskeho športu“, doplnil Salva.

Prvý septembrový víkend (2.9.-3.9.) sa na Divokej vode zídu kešeri na Slovak GeoAwards 2016. Najbližším medzinárodným podujatím, 30. - 31. júla, ktoré sa bude konať v areáli vodných športov v Čunove, sú preteky mladých kanoistov ECA Junior Cup, kde bude súťažiť do 400 juniorov z desiatich krajín.