Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

Víťazom 67. ročníka Národného behu Devín - Bratislava je Keňan Mwangi

Na snímke víťaz 67. ročníka Národného behu Devín - Bratislava Mwangi Joel Maina z Kene 13. apríla 2014 v Bratislave. Foto: TASR/Martin Baumann

V kategórii žien bola najrýchlejšia domáca pretekárka Katarína Berešová.

Bratislava 13. apríla (TASR) – Víťazom 67. ročníka Národného behu Devín - Bratislava sa stal Keňan Joel Mwangi časom 34:00 minút, ktorý vyhral aj minulotýždňový bratislavský maratón. Druhé miesto obsadil so stratou 13 sekúnd ukrajinský pretekár Oleskander Matvičuk a na tretej priečke skončil jeho krajan Dmytro Lašin (+28 s). Zo Slovákov skončil najlepšie na šiestom mieste Jozef Urban.

V kategórii žien bola najrýchlejšia domáca pretekárka Katarína Berešová, ktorá zdolala 11.625-metrovú trať za 39:31 minút. Za ňou dobehla s 39-sekundovým mankom Gladys Jepkurui Biwottová z Kene a bronzovú priečku si vybojovala Zita Kácserová z Maďarska (+59 s).

VIDEO: Začiatok 67. ročníka Národného behu Devín - Bratislava


Urbanovi chýbalo trošku regenerácie po polmaratóne

Na snímke najrýchlejší medzi slovenskými bežcami Jozef Urban počas 67. ročníka Národného behu Devín - Bratislava 13. apríla 2014 v Bratislave.
Foto: TASR/Martin Baumann
Najlepší domáci pretekár dobehol so stratou 1:23 minúty na víťaza. Urban sa minulý týždeň stal aj slovenským majstrom v polmaratóne. "Chýbalo mi trošku regenerácie po polmaratóne, ale som rád, že som skončil najlepšie zo Slovákov. Štyri kilometre pred cieľom som sa rozbehol a udržoval som si svoj náskok. Chcel som obehnúť ešte kenského bežca, ale už sa mi to nepodarilo," povedal Urban, pre ktorého to bola tretia účasť na najstaršom atletickom podujatí na Slovensku a zároveň si na tejto trati vytvoril osobné maximum.

Pretekár tímu JM Demolex Bardejov držal do poslednej chvíle krok s víťazným Keňanom. "Tí, čo tu dnes bežali, tak to bola taká tretia trieda kenských pretekárov. Robia veľa štartov za sebou, takže tiež nestíhajú poriadne regenerovať. Dá sa s nimi bežať a pre nás je to taká motivácia," dodal.

FOTOGALÉRIA: Národný beh Devín - Bratislava

VIDEO: Víťazom 67. ročníka Národného behu Devín - Bratislava sa stal Keňan Joel Mwangi


Výsledky:
muži:
1. Joel Mwangi (Keňa) 34:00 min, 2. Oleksander Matvičuk (Ukr.) +13 s, 3. Dmytro Lašin (Ukr.) +28, 4. Albert Minczér (Maď.) +57, 5. Wilson Wabungu (Keňa) +1:11, 6. Jozef Urban (SR) +1:23
ženy: 1. Katarína Berešová (SR) 39:31 min, 2. Gladys Jepkurui Biwottová (Keňa) +39 s, 3. Zita Kácserová (Maď.) +59, 4. Daria Stoliarčuková (Ukr.) +2:17, 5. Ľubomíra Maníková (SR) +2:43, 6. Lubomíra Kalinová (SR) +6:36

VIDEO: Najlepší spomedzi Slovákov - Jozef Urban