Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

Bratislavské dobrovoľnícke centrum prichádza s projektom Zelené dni

Ilustračné foto. Foto: TASR Dano Veselský

Partnerom projektu je Slovenský vodohospodársky podnik.

Bratislava 20. mája (TASR) – Čistenie Chorvátskeho ramena, brigáda na hrade Devín, vyčistenie Kochovej záhrady či expedícia Devínska kobyla. Ale tiež čistenie račianskych vinohradov, strihanie kríkov, vínnej révy a odstránenie odpadkov v okolí komunitného vinohradu vo Vajnoroch alebo výsadba okrasných drevín a čistenie potoka pri Dolnom mlyne. Aj to je súčasť prvého ročníka dobrovoľníckych Zelených dní v Bratislavskom kraji.

„Všetky aktivity Zelených dní budú v exteriéri. Neziskové organizácie potrebujú pomôcť s úpravou areálu, výsadbou zelene, kosením, hrabaním, strihaním kríkov, čistením a zberom odpadkov v lese v okolí Dunaja aj natieraním zábradlí,“ uviedla pre TASR Michaela Bagalová z Bratislavského dobrovoľníckeho centra, ktoré stojí za projektom Zelených dní.

Projekt vytvorilo pri príležitosti viacerých environmentálnych dní, ktoré si v máji pripomíname. Okrem starostlivosti o životné prostredie je úlohou Zelených dní aj neformálne vzdelávanie dobrovoľníkov, ktorí budú môcť absolvovať rôzne semináre, školenia a workshopy zamerané na enviro témy a osobnostný rozvoj, čím získajú nové poznatky a zručnosti z oblasti environmentalistiky.

„Zelené dni sú pilotným projektom, ktorý bude ďalej prebiehať pravidelne v závislosti od počasia od mája do októbra,“ doplnila Bagalová.

Dobrovoľnícky projekt, zameraný na ochranu životného prostredia a zachovania zelene v meste, sa uskutoční 28. a 29. mája. Program je zverejnený na webovej stránke www.zelenedni.sk, kde je stále zároveň možnosť prihlásiť sa. Bratislavské dobrovoľnícke centrum ubezpečuje, že všetky aktivity sú organizované v súlade s opatreniami a aktuálnymi nariadeniami Regionálneho úradu verejného zdravotníctva (RÚVZ) Bratislava. Partnerom projektu je Slovenský vodohospodársky podnik.