Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Záujemcovia o výstavy v Kunsthalle môžu zasielať žiadosti

Na snímke generálna riaditeľka Národného osvetového centra Jana Kresáková a autor poverený prípravou zriadenia Kunsthalle Bratislava a Slovenského centra vizuálnych umení Juraj Čarný. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Nová výtvarná inštitúcia Kunsthalle Bratislava dnes zverejnila otvorenú výzvu na predkladanie výstavných projektov.

Bratislava 8. januára (TASR) – Nová výtvarná inštitúcia Kunsthalle Bratislava dnes zverejnila otvorenú výzvu na predkladanie výstavných projektov. Tie sa budú v roku 2014 realizovať v rekonštruovaných priestoroch Kunsthalle LAB v prízemí Domu umenia (bývalé Dielo) na Námestí SNP. Prihlášky treba zaslať do 28. februára elektronicky na mailovú adresu kunsthallebratislava@gmail.com.

Výzva je adresovaná vizuálnym umelcom, teoretikom a kurátorom súčasného umenia. Podľa Juraja Čarného z Kunsthalle Bratislava koncepčne sa tieto výstavné priestory budú orientovať na najsúčasnejšie, presahové prejavy vizuálneho umenia. Preferované budú kontextuálne projekty s jasnou a hutnou koncepciou, prípadne koncepčne priamo reagujúce na miesto - špecifickú situáciu lokácie galérie či možnosť priamej komunikácie súčasného umenia s verejným priestorom za výkladmi LAB-u a jeho každodennou prevádzkou.

Komisia v marci vyberie z prihlásených výstavné projekty, na ktorých realizácii sa bude produkčne podieľať sumou 2500 eur. Výstavy sa uskutočnia od mája do decembra, presný termín bude dohodnutý individuálne s autormi projektov.

Program Kunsthalle LAB bude založený na dynamickom modeli krátkych výstav doplnených diskusiami, prednáškami, komentovanými prehliadkami a vzdelávacími aktivitami.