Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

Bratislavskí učitelia budú mať v hlavnom meste konferenciu

Ilustračná snímka. Foto: TASR Henrich Mišovič

Na konferencii sa otvoria témy venované vybraným inováciám vo vzdelávaní, individualizácii a inklúzii či hodnoteniu žiakov.

Bratislava 17. októbra (TASR) - Mesto Bratislava v spolupráci s neziskovou organizáciou Indícia organizuje v hlavnom meste 11. novembra konferenciu bratislavských učiteľov. Určená je pre pedagogických pracovníkov, riaditeľov a zriaďovateľov základných škôl v Bratislave. Záujemcovia sa môžu prihlasovať do 20. októbra. TASR o tom informovala hovorkyňa hlavného mesta Katarína Rajčanová.

Stretnutie otvoria Miroslava Hapalová a Branislav Pupala zo Štátneho pedagogického ústavu prednáškou Cesta k lepšiemu kurikulu základného vzdelávania na tému postupných zmien obsahu a foriem základného vzdelávania vo vzdelávacom systéme. Štátny pedagogický ústav tieto zmeny pripravuje v súlade s cieľmi stanovenými v Pláne obnovy a odolnosti SR.

V rámci prednášky budú predstavené východiská, princípy a ciele uvedených zmien. Na konferencii sa otvoria témy venované vybraným inováciám vo vzdelávaní, individualizácii a inklúzii či hodnoteniu žiakov. Časť programu bude venovaná aj riaditeľom škôl a školských zariadení a zriaďovateľom škôl a školských zariadení.

Hlavným odborným garantom konferencie je Vladimír Burjan, spoluautor dokumentu "Učiace sa Slovensko" a koncepcie systematického rozvoja vzdelávania v hlavnom meste.

Konferencia bratislavských učiteľov je bezplatná, uskutoční sa však iba pre plne zaočkovaných proti ochoreniu COVID-19.