Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Bratislavský kraj

Bratislava by mala mať 500 mestských policajtov, má ich len polovicu

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

MsP v Bratislave zamestnáva v súčasnosti celkovo 313 ľudí, medzi nimi 19 administratívnych zamestnancov a 19 technicko-hospodárskych zamestnancov.

Bratislava 19. marca (TASR) - Koncepcia rozvoja bratislavskej mestskej polície (MsP) počíta s počtom 500 policajtov, ktorí dohliadajú na bezpečnosť a poriadok v uliciach. Ku koncu roka 2013 však bolo v službe bratislavskej MsP iba 269 policajtov.

MsP v Bratislave zamestnáva v súčasnosti celkovo 313 ľudí, medzi nimi 19 administratívnych zamestnancov a 19 technicko-hospodárskych zamestnancov. Náčelníčka MsP v Bratislave Zuzana Zajacová uviedla, že v službách MsP je aj 6 zamestnancov so ZŤP, ktorí pracujú pri obsluhe mestského kamerového systému.

"S ohľadom na finančné možnosti mesta boli v roku 2013 prijatí do našich radov len dvaja úspešní uchádzači na pracovnú pozíciu policajt," uviedla Zajacová. "Pre tento rok, opäť vzhľadom na obmedzené finančné možnosti plánujeme naše rady rozšíriť o šesť nových príslušníkov," dodala. O prácu mestského policajta v Bratislave v tomto roku zatiaľ prejavilo záujem 30 uchádzačov.

Podľa Zajacovej si žiadosť o prácu v bratislavskej MsP podávajú ľudia z rôznych kútov Slovenska. Často sa však stáva, že uchádzači napokon svoje žiadosti stiahnu, prípadne nereagujú na pozvánky na výberové konanie. "A aj pri samotnom výberovom konaní niektorí záujemcovia pochopia, že s touto prácou by neboli spokojní alebo by ju nemuseli zvládať," spresnila Zajacová.

Vekový priemer policajtov v službách bratislavskej MsP je 43,3 roka. V radoch MsP Bratislava pracuje aj 42 žien, ich vekový priemer je 38,6 roka. "Naše ženy pracujú aj na výslovne "mužských" pozíciách ako napríklad v oblasti kynológie či hipológie," dodala Zajacová.