Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Bratislavský kraj

V Bratislave sa stala vážna nehoda, zrazil sa autobus a hasičské auto

Zzrážka autobusu MHD č.63 a vozidla Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), ktorá sa stala 22. februára 2014 popoludní Foto: TASR/HaZZ v Bratislave

Zrážka autobusu MHD č. 63 s vozidlom Hasičského a záchranného zboru si vyžiadala už 17 zranených, dvaja z nich utrpeli ťažké a piati stredne ťažké zranenia.

Bratislava 22. februára (TASR) - V dôsledku nehody autobusovej linky MHD a vozidla Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), ktorá sa stala dnes popoludní na Lamačskej ceste v Bratislave museli v zariadeniach Univerzitnej nemocnice Bratislava (UNB) ošetriť celkovo 17 ľudí. Dvaja z nich utrpeli ťažké a piati stredne ťažké zranenia.

Ako informovala hovorkyňa UNB Petra Stano Maťašovská, medzi zranenými bolo 11 mužov a šesť žien. Väčšinou išlo o pasažierov MHD, na vyšetrenie museli ísť však aj traja hasiči.

Najvážnejšie je na tom cestujúci s poranenými pľúcami. "Je pri vedomí, na jednotke intenzívnej starostlivosti," uviedla Stano Maťašovská. Ťažké zranenie má aj cestujúca, ktorá utrpela otvorené zlomeniny predkolení. Tú čaká operácia. "V nemocnici zostáva aj cestujúca s pomliaždeným driekom a cestujúci s rozsiahlou tržnou hlavou na hlave," doplnila hovorkyňa UNB.

Ako ďalej uviedla, ďalších troch stredne ťažko zranených účastníkov nehody trápi poranená chrbtica, zranená hlava, zlomená kľúčna kosť a poškodenie chrupu. Po ošetrení mohli ísť domov. "Zo svojich zranení sa budú liečiť 3 až 5 týždňov," konštatovala Stano Maťašovská.

Desať ľudí, vrátane vodiča autobusu a troch hasičov, malo ľahšie zranenia, najmä pomliaždeniny, odreniny, malé tržné rany, úlomky skla pod kožou a podvrtnutia. Hospitalizácia tiež nutná nebola.

Príčiny dopravnej nehody vyšetruje polícia. "Podľa doterajšieho vyšetrovania na mieste dopravnej nehody vozidlo HaZZ jazdilo po Lamačskej ceste v smere von z mesta so zapnutým výstražným a svetelným zariadením," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Karina Považanová. Policajný vyšetrovateľ podľa jej slov už začal trestné stíhanie za prečin ublíženia na zdraví.

Lamačskú cestu po odstránení následkov nehody sprejazdnili o 19.17 h.

Zzrážka autobusu MHD č.63 a vozidla Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), ktorá sa stala 22. februára 2014 popoludní na Lamačskej ceste v Bratislave
Foto: TASR/HaZZ v Bratislave


Zzrážka autobusu MHD č.63 a vozidla Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), ktorá sa stala 22. februára 2014 popoludní
Foto: TASR/HaZZ v Bratislave


Zzrážka autobusu MHD č.63 a vozidla Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), ktorá sa stala 22. februára 2014 popoludní
Foto: TASR/HaZZ v Bratislave