Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Bratislavský kraj

Bratislavské Nové Mesto vyhlási výberové konanie na šéfa EKO-podniku

Ilustračná snímka. Foto: Teraz.sk - Elena Halačová

Miestny EKO-podnik VPS je dlhšiu dobu bez riaditeľa po tom, ako sa funkcie vzdal niekdajší riaditeľ Vladimír M. Toho polícia zadržala koncom augusta 2021.

Bratislava 20. marca (TASR) - Bratislavské Nové Mesto vyhlási nové výberové konanie na riaditeľa príspevkovej organizácie EKO-podnik verejnoprospešných služieb (VPS). Pre TASR to uviedol Jakub Lazarčík z referátu komunikácie novomestského miestneho úradu. Šéfa podniku Mariána Závodného pritom vymenovalo miestne zastupiteľstvo len vlani v novembri.

"Funkciu riaditeľa EKO-podniku VPS nevykonával. Do funkcie riaditeľa nenastúpil na základe vzájomnej dohody o ukončení spolupráce," skonštatoval Lazarčík.

Mestská časť predpokladá, že nové výberové konanie by mohlo byť realizované na prelome marca a apríla. Do doby menovania nového šéfa podniku, najdlhšie však do konca septembra, poverilo nedávno miestne zastupiteľstvo vedením organizácie Michaelu Miškovú. Tá je poverená vedením EKO-podniku VPS od júla 2023.

Miestny EKO-podnik VPS je dlhšiu dobu bez riaditeľa po tom, ako sa funkcie vzdal niekdajší riaditeľ Vladimír M. Toho polícia zadržala koncom augusta 2021. Zobrať mal úplatok za neukončenie prenájmu parkoviska, ktoré si prenajíma súkromná spoločnosť. Svoje konanie označil za chybné rozhodnutie a svoje osobné zlyhanie, ktoré úprimne ľutuje. Postu šéfa podniku sa preto vzdal.

Nového riaditeľa mal následne poslanecký zbor v minulosti schvaľovať už niekoľkokrát, avšak neúspešne. Šéf podniku vzišiel až na základe výberového konania v auguste 2023. Jeho menovanie odsúhlasili poslanci začiatkom novembra. Do funkcie však nakoniec nenastúpil.

Do činnosti EKO-podniku VPS patrí podľa informácií na webovej stránke organizácie správa a údržba obecného majetku, ako sú budova tržnice, areál Kuchajdy, lanová dráha zo Železnej studničky na Kamzík, ale tiež detské ihriská. Venuje sa aj koseniu a čistote verejných priestranstiev či údržbe komunikácií. Jeho riaditeľ je volený poslancami v miestnom zastupiteľstve.