Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Bratislava ponúka na predaj a prenájom majetok za takmer 1,5 milióna

Bratislava, ilustračné foto Foto: TASR

Na predaj je ponúkaných päť pozemkov, ktoré sa nachádzajú v mestskej časti Ružinov, Karlovej Vsi či v Novom Meste.

Bratislava 25. apríla (TASR) – Nehnuteľnosti za takmer 1,5 milióna eur ponúka hlavné mesto na predaj alebo prenájom. O zozname ponúkaného mestského majetku rozhodli na návrh vedenia samosprávy bratislavskí poslanci. "Ide o výlučne prebytočné pozemky či stavby, ktoré Bratislava nedokáže pri súčasných finančných možnostiach spravovať," informoval TASR riaditeľ kancelárie primátora Ľubomír Andrassy.

Mesto chce teda týmto krokom podľa Andrassyho predať majetok, ktorý je prebytočný, samospráva ho nevie využiť pre verejné účely a nemá ani voľné zdroje na jeho udržiavanie. "Okrem toho je to jedna z ciest, ako môže bratislavský magistrát vygenerovať finančné prostriedky, ktoré vie použiť na nové rozvojové projekty spojené s dopravou, zeleňou či mestskou infraštruktúrou," podotkol.

Na predaj je ponúkaných päť pozemkov, ktoré sa nachádzajú v mestskej časti Ružinov, Karlovej Vsi či v Novom Meste. Na komerčný prenájom je zase vyčlenených sedem nebytových priestorov, pričom tri objekty sa nachádzajú priamo v centre mesta na Laurinskej ulici, ostatné v mestskej časti Karlova Ves, Nové Mesto a Dúbravka. "Ponúkané priestory je možné využiť na zriadenie administratívnych kancelárií či reštauračných alebo kaviarenských zariadení," priblížil Andrassy.

Potenciálni záujemcovia sa môžu prihlásiť do 15. mája. Viac informácií o spôsobe predaja majetku formou obchodnej súťaže a s využitím elektronickej aukcie uchádzačom poskytnú zamestnanci oddelenia nehnuteľného majetku bratislavského magistrátu. Podrobné ponuky o samosprávnych nehnuteľnostiach sú zverejnené na oficiálnej stránke mesta www.bratislava.sk.