Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Bratislavský kraj

Investori predstavili Račanom projekty na multifunkčný športový areál

Jeden z prezentovaných projektov podporujú aj známi slovenskí športovci, medzi nimi hokejista Ľubomír Višňovský.

Bratislava 10. mája (TASR) - Po aprílovej prezentácii troch projektov športového komplexu na Černockého ulici v Rači prišlo v strede týždňa na rad verejné prerokovanie, na ktorom mohli svoj názor vyjadriť aj samotní Račania. Traja investori predstavili verejnosti svoje investičné zámery, medzi ktorými je napríklad zimný štadión, bazénový komplex, tenisové kurty so sezónnym zastrešením či multifunkčné ihriská.

Jeden z prezentovaných projektov podporujú aj známi slovenskí športovci, medzi nimi hokejista Ľubomír Višňovský, ktorý sa už v minulosti zaujímal o možnosť vybudovať v Rači multišportový areál. „Nie je veľa obcí na Slovensku, ktoré majú privilégium rozhodovať o takomto verejnoprospešnom projekte, ktorý zvýši kvalitu života a vari aj ceny nehnuteľností v okolí. Verím, že sa v Rači vybuduje krásny multifunkčný športový komplex, vďaka ktorému budú mať račianske deti, ale aj ich rodičia viac možností na aktívne trávenie voľného času. Areál na Černockého je predurčený na šport, v rámci neho je aj futbalový štadión FK Rača a stolnotenisová hala,“ povedal na margo prezentácie starosta Rače Peter Pilinský.

Investori v týchto dňoch v Nemeckom kultúrnom dome prezentovali Račanom svoje projekty na dosiaľ zanedbaný športový areál medzi ulicami Černockého - Žitná – Hečkova a Kadnárova. Na prezentáciu návrhov prišlo približne 150 občanov, vrátane starostu a miestnych poslancov. „Všetky ideové štúdie sľubujú športový multikomplex a spracovanie celého územia do kompaktného celku so športoviskami, oddychovými zónami, doplnkovými službami, ale aj parkovou úpravou či obslužnými priestormi,“ priblížila Eva Miklánková z MÚ v Rači.

Ako dodala, v diskusii investori slovne deklarovali ochotu vybudovať aj športoviská a priestory voľne dostupné verejnosti a takisto možnosť využívať priestory pre školské športové kurzy zdarma či iné benefity pre obyvateľov mestskej časti. „Investori môžu na základe verejnej diskusie svoje projekty modifikovať. Potom budú predložené jednotlivým komisiám miestneho zastupiteľstva a o víťaznom návrhu budú v konečnom dôsledku rozhodovať poslanci,“ uzavrel Pilinský.