Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Sneh v Bratislave skomplikoval situáciu na cestách, MHD mešká

Situácia na cestách v Bratislave Foto: TASR/Martin Baumann

Bez meškania premávajú prímestské autobusy.

Bratislava 12. februára (TASR) - Hlavné mesto Bratislava počas dnešných ranných a predpoludňajších hodín vykonalo v rámci zimnej údržby zatiaľ iba lokálne zásahy. Posyp komunikácií sa zameral najmä na kopcovité oblasti mesta.

"Lokálne sa čistili komunikácie v Lamači, Dúbravke, na Starých Gruntoch, Kramároch a takisto v oblasti Horského parku," uviedol hovorca Bratislavy Stano Sčepán. "Celomestský posyp zatiaľ potrebný nie je, keďže v niektorých častiach mesta nesneží, iba prší," dodal.

Linky bratislavskej MHD premávajú so zdržaním. "Jazdia už aj dočasne odstavené autobusy č. 41 a 44, cestujúci však vzhľadom k poveternostným podmienkam musia rátať s meškaním spojov," upozornila hovorkyňa Dopravného podniku Bratislava Adriana Volfová.

Naopak, bez meškania premávajú prímestské autobusy. "Nemáme hlásené žiadne zdržanie," potvrdila hovorkyňa prepravnej spoločnosti Slovak Lines Eva Vozárová.





V okolí Bratislavy i na Kysuciach znižuje viditeľnosť na cestách hustý dážď

Vodiči v okolí Bratislavy, Skalitého, Horného Hričova a Hričovského podhradia musia rátať na cestách so zníženou viditeľnosťou, ktorú spôsobuje hustý dážď i sneh. Informuje o tom Slovenská správa ciest (SSC) na svojej stránke wwww.zjazdnost.sk.

Všetky sledované cesty, diaľničné i rýchlostné úseky v SR sú zjazdné, ich povrch je podľa údajov SSC prevažne mokrý alebo vlhký. Na cestách nižších tried na Záhorí, Myjave a na Kysuciach sa vyskytuje čerstvý až kašovitý sneh do hrúbky 5 cm, kašovitý sneh do 3 cm je aj na cestách v hornatých oblastiach stredného a východného Slovenska.