Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

Pri piatkovej kontrole v Bratislave nafúkalo deväť mladistvých

Ilustračné foto. Foto: Screenshot/Tablet.TV

Po pozitívnej dychovej skúške boli predvedení na policajné oddelenie.

Bratislava 28. júla (TASR) – Konzumáciu alkoholu u deviatich mladistvých zistili bratislavskí policajti v rámci preventívnej policajnej akcie "Mládež" zameranej na ochranu mládeže pred alkoholom, osobitne na predávanie, podávanie a požívanie alkoholických nápojov mladistvými vo vybraných objektoch a na verejne prístupných miestach v okresoch Bratislavského kraja. TASR o tom informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Lucia Mihalíková.

V rámci kontroly z 19. júla v treťom bratislavskom okrese policajti skontrolovali celkom 73 osôb na kúpaliskách, v bufetoch, pivárňach a na ďalších miestach. "Podanie alkoholu ani jeho požitie mladistvými zistené nebolo, avšak v rámci kontroly policajti na osobnej slobode obmedzili dve osoby pre podozrenie zo spáchania drogovej trestnej činnosti a uložením blokovej pokuty vyriešili zistený priestupok proti bezpečnosti a plynulosti v cestnej premávke," ozrejmila Mihalíková s tým, že policajti nezistili podávanie a požívanie alkoholu osobami mladšími ako 18 rokov ani pri akcii v Seneckom okrese vo štvrtok (26.7.).

"Závažnejšie zistenia však mala policajná akcia, ktorá prebiehala v piatok (27.7.) večer v bratislavskom Starom Meste. Alkohol bol zistený u deviatich mladistvých. Po pozitívnej dychovej skúške boli predvedení na policajné oddelenie, kde boli za prítomnosti zamestnancov sociálnoprávnej ochrany detí a sociálnej kurately zároveň privolaní ich zákonní zástupcovia," uviedla policajná hovorkyňa.

"Uvedené preventívne akcie organizované KR PZ prebiehali za účasti policajtov mestskej polície, pracovníkov Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny Bratislava a zástupcov obce. KR PZ v Bratislave bude za účelom prevencie takéto aktivity aj naďalej vykonávať a pomáhať tak v ochrane mládeže pred alkoholom," uzavrela Mihalíková.