Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Bratislavský kraj

VIDEO:Polícia v Bratislave riešila počas protestu niekoľko priestupkov

Na snímke účastníci protestného zhromaždenia proti vojne a zdražovaniu, ktoré zorganizovalo hnutie Republika 1. mája 2022 v Bratislave. Foto: TASR - Jakub Kotian

Mimovládny protest pred Prezidentským palácom na Hodžovom námestí v Bratislave zorganizovalo mimoparlamentné hnutie Republika.

Bratislava 1. mája (TASR) - Bratislavská mestská polícia riešila počas nedeľného protestu na Hodžovom námestí štyri priestupky. Pre TASR to potvrdil vedúci oddelenia komunikácie mestskej polície Peter Borko.

Jedným z priestupkov bolo podľa Borka nedovolené zabratie verejného priestoru. Išlo konkrétne o postavenie altánku a reproduktorov. Priestupok policajti zdokumentovali a zaslali na príslušný miestny úrad, ktorý sa ním bude zaoberať, priblížil.

Vo zvyšných prípadoch šlo o troch ľudí zabalených v ukrajinských vlajkách, ktorí protest navštívili. Následne sa tam dostali do potýčky s účastníkmi protestu. "Mestskí policajti zasiahli, aby nedošlo k rozšíreniu konfliktu na viacero ľudí," poznamenal Borko.

Na snímke účastníci protestného zhromaždenia proti vojne a zdražovaniu, ktoré zorganizovalo hnutie Republika 1. mája 2022 v Bratislave
Foto: TASR - Jakub Kotian


Mimovládny protest pred Prezidentským palácom na Hodžovom námestí v Bratislave zorganizovalo mimoparlamentné hnutie Republika. Išlo zároveň aj o protest proti vojne a zdražovaniu.