Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 1. máj 2024
< sekcia Bratislavský kraj

Na vodičov v Bratislavskom kraji čaká osobitná kontrola

Ilustračné foto Foto: TASR - František Iván

Počas kontroly sa polícia zameria najmä na dodržiavanie ustanovení zákona o cestnej premávke s dôrazom na dodržiavanie povinností majiteľov vozidiel.

Bratislava 12. apríla (TASR) - Znížiť počet dopravných nehôd s následkom na živote a zdraví, ako aj pozitívne ovplyvniť bezpečnosť a plynulosť cestnej premávky, je cieľom osobitnej kontroly, ktorú vykonajú policajti na cestách Bratislavského kraja vo štvrtok (14.4.).

Počas kontroly sa polícia zameria najmä na dodržiavanie ustanovení zákona o cestnej premávke s dôrazom na dodržiavanie povinností majiteľov vozidiel, ktorých porušenie policajti dokumentujú a riešia s využitím objektívnej zodpovednosti. V rámci nej polícia nemusí vodičov pri porušení zákona o cestnej premávke zastaviť a vyriešiť priamo na ceste, ale rozhodnutie o uložení pokuty za spáchaný správny delikt pošle držiteľovi vozidla poštou.

"Zároveň vodičov upozorňujeme, že v obdobných kontrolách budeme na území Bratislavského kraja naďalej pokračovať," informovala Tatiana Kurucová z Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave.