Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislavský kraj

Bratislavský kraj otvára štvrté očkovacie miesto

Ilustračné foto. Foto: TASR/AP

Očkovacie miesto pod gesciou lekárov Jána Bullu, Tatiany Spevákovej a Petry Kovarovičovej má kapacitu zaočkovať počas víkendu okolo 800 ľudí.

Bratislava 25. mája (TASR) – Bratislavský samosprávny kraj (BSK) otvorí od soboty 29. mája štvrté očkovacie miesto. V zdravotnom stredisku v Malackách ho budú môcť využiť najmä obyvatelia okresného mesta a regiónu Záhorie.

"Keďže záujem o očkovanie je v Bratislavskom kraji stále najvyšší z celého Slovenska, má vznik ďalších očkovacích miest veľký význam. Prispieva to k rýchlejšiemu zaočkovaniu ľudí a vybudovaniu kolektívnej imunity voči novému koronavírusu, aby sme sa čím skôr mohli vrátiť k bežnému životu,“ uviedol v tejto súvislosti predseda BSK Juraj Droba.

Očkovacie miesto pod gesciou lekárov Jána Bullu, Tatiany Spevákovej a Petry Kovarovičovej má kapacitu zaočkovať počas víkendu okolo 800 ľudí.

"Som rád, že za vytvorením očkovacieho centra stoja lekári z nášho regiónu. Ide už o druhé vakcinačné centrum v Malackách, to prvé je už od februára etablované v nemocnici,“ pripomenul primátor Malaciek Juraj Říha.

Po prvom víkende (29. – 30. 5.) bude očkovacie centrum okrem víkendu pracovať aj vo štvrtky a piatky popoludní.

Hovorkyňa BSK Lucia Forman pripomenula, že v registrácii sa nič nemení, prihlásiť sa možno prostredníctvom štátneho systému Národného centra zdravotníckych informácií. „Na stránke BSK sa však možno prihlásiť na očkovanie ako náhradník. Uprednostnení sú držitelia preukazu ŤZP, chronicky chorí pacienti, darcovia krvi a tehotné ženy. Súčasťou je aj možnosť vybrať si očkovacie miesto," dodala Forman.

BSK zriadil doteraz očkovacie miesta v poliklinike bratislavskej Karlovej Vsi, veľkokapacitné centrum v priestoroch Národného futbalového štadióna v Bratislave a tiež na poliklinike v Pezinku.