Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 18. máj 2024Meniny má Viola
< sekcia Bratislavský kraj

Bratislavský kraj začína s rekonštrukciou viacerých ďalších mostov

Ilustračné foto. Foto: TASR - Michal Svítok

S prácami začal na moste medzi Zohorom a Lábom, rozbieha aj prestavbu dvoch mostov na Pezinskej Babe.

Bratislava 3. mája (TASR) - Bratislavský samosprávny kraj (BSK) začína s rekonštrukciou viacerých mostov. S prácami začal na moste medzi Zohorom a Lábom, rozbieha aj prestavbu dvoch mostov na Pezinskej Babe. TASR o tom informovala hovorkyňa BSK Lucia Forman.

"BSK má vo svojej správe 127 mostov a dva cyklomosty. Každoročne vykonávame na nich diagnostiku, zisťujeme mieru zaťaženosti a celkovo ich stav. Podľa toho určujeme priority, na ktorých mostoch treba čo opraviť," skonštatoval predseda BSK Juraj Droba.

S opravou mosta medzi obcami Zohor a Láb cez Ondriášov potok začal kraj koncom apríla. Práce pozostávajú z opravy záchytných bezpečnostných zariadení na rímsach - zvodidlách. Sú realizované v polovičnom profile, doprava je riadená svetelnou signalizáciou. Práce by mali byť ukončené koncom júna.

V týchto dňoch sa zároveň začína s prestavbou dvoch mostov na ceste č. II/503 na Pezinskej Babe, ktoré sú od seba vzdialené približne 100 metrov. Pôjde o kompletnú výmenu mostného zvršku a príslušenstva mosta, teda železobetónových ríms a oceľových zvodidiel. Rekonštrukcia bude rovnako v polovičnom profile a doprava bude riadená svetelnou signalizáciou. Práce sú plánované do konca roka 2024.