Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Bratislavský kraj

Bratislavský kraj má na rok 2014 vyrovnaný rozpočet

Župan BSK Pavol Frešo Foto: TASR / Martin Baumann

Kraj predpokladá finančné operácie v sume takmer 125-miliónov eur.

Bratislava 21. februára (TASR) – Poslanci Bratislavského samosprávneho kraja na dnešnom rokovaní zastupiteľstva schválili rozpočet kraja na rok 2014 a výhľadové návrhy rozpočtov na roky 2015 a 2016. Rozpočet na tento rok je záväzný a rozpočet na nasledujúce dva roky má informatívny charakter.

Rozpočet BSK na rok 2014 je schválený ako vyrovnaný, keď celkové príjmy a príjmové finančné operácie a celkové výdavky a výdavkové finančné operácie sú predpokladané na úrovni 124.797.196,38 eura.

Podľa riaditeľa Úradu BSK Bystríka Žáka, krajské zastupiteľstvo medzi hlavné riziká vyrovnaného zaraďuje napríklad nenaplnenie daňových príjmov z daní príjmov fyzických osôb a daní z motorových vozidiel, neplnenie predpokladaných kapitálových príjmov, vznik mimoriadnych havarijných, respektíve škodových udalostí nad rámec rozpočtu, zásadnú zmenu vo vývoji makroekonomických ukazovateľov alebo výraznejší pokles žiakov na školách a tým aj pokles príjmov z normatívu na žiaka, ako aj nedostatočné možnosti získania prostriedkov z EÚ a ich čerpanie pri projektoch financovaných z EÚ.