Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 18. apríl 2024Meniny má Valér
< sekcia Bratislavský kraj

Dotácie na podporu nezávislej kultúry pomôžu aj projektom na Záhorí

Ilustračné foto. Foto: Facebook

Kraju sa v spolupráci s Nadáciou Tatra banky podarilo alokovať na podporu schválených projektov 300 000 eur.

Bratislava 24. júna (TASR) – Medzi 111 projektmi nezávislej kultúry a umenia, ktoré aj prostredníctvom súkromného partnera podporí Bratislavský samosprávny kraj, sú aj aktivity v okrese Malacky. Portál Záhorí.sk informuje o tom, že menšie sumy pôjdu napríklad na festival záhoráckej piesne Frolová notečka v Závode či festival ochotníckeho divadla v Sološnici.

„Na 3. ročník Frolovej notečky, ktorý bude v druhej polovici septembra venovaný Slovákom v Dolnom Rakúsku, venujú 3500 eur, Festival na 4 sudoch 2020 podporia sumou 2500 eur," spresňuje portál. Stretnutie s históriou, ktoré organizuje Mestské kultúrne centrum Malacky podporia sumou 2000 eur, rovnaký objem finančnej pomoci dostanú aj organizátori tohtoročného Kultúrneho leta v Stupave. Vydavateľov časopisu Tanec podporí kraj sumou 4000 eur.

Podporené projekty prešli schvaľovacím procesom v rámci Bratislavskej regionálnej dotačnej schémy, ktorá bola na tento rok v dôsledku pandémie nového koronavírusu pozastavená. Kraju sa však v spolupráci s Nadáciou Tatra banky napokon podarilo alokovať na podporu schválených projektov 300 000 eur.