Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

Bratislavský kraj pokračuje v rekonštrukciách za viac ako milión eur

Ilustračná snímka Foto: TASR

Predseda BSK Juraj Droba poznamenal, že súčasťou rekonštrukcie sú aj menšie opravy vo vnútorných, ako aj vo vonkajších priestoroch.

Bratislava 7. augusta (TASR) – Bratislavský samosprávny kraj (BSK) pokračuje počas letných prázdnin v rekonštrukciách viacerých budov. Opravy sa začínajú v siedmich školách, jednom školskom internáte a v jednom domove sociálnych služieb v jeho zriaďovateľskej pôsobnosti. Na ich obnovu vyčlenil kraj viac ako milión eur.

"Nerobíme len väčšie rekonštrukcie, ako je výmena striech, okien, dverí či realizácia zateplenia, ale súčasťou sú aj menšie opravy vo vnútorných, ako aj vo vonkajších priestoroch," poznamenal predseda BSK Juraj Droba.

Stredná priemyselná škola elektrotechnická K. Adlera v Bratislave sa dočká obnovy vonkajšieho športového areálu za takmer 365.000 eur. Ďalších viac ako 170.000 eur bude stáť výmena rozvodu ústredného kúrenia, teplej úžitkovej vody a cirkulačného potrubia teplej úžitkovej vody v Strednej odbornej škole elektrotechnickej na Rybničnej ulici.
Budova Strednej odbornej školy kaderníctva a vizážistiky v Bratislave na Svätoplukovej ulici.
Foto: TASR

V Strednej odbornej škole (SOŠ) kaderníctva a vizážistiky na Svätoplukovej ulici pribudne nové sociálne zariadenie a rozvody vody a kanalizácie za takmer 111.000 eur. Ďalších takmer 123.000 eur predstavujú náklady na výmenu okien v Strednej odbornej škole podnikania na Strečnianskej ulici. V Strednej priemyselnej škole strojníckej na Fajnorovom nábreží sa oprava týka odvodnenia balkóna a strechy za približne 6000 eur. Zároveň sa vypracováva projektová dokumentácia a statický posudok pre presklené zádverie.

Základná škola a gymnázium s vyučovacím jazykom maďarským na Dunajskej ulici bude mať obnovenú poškodenú časť fasády a rozvodov za viac ako 12.000 eur. V rozpočte kraja je tiež vyčlenených takmer 50.000 eur na rekonštrukciou trafostanice v školskom internáte na Saratovskej ulici, v Domove sociálnych služieb Integra rekonštruujú kuchyňu za takmer 46.000 eur.

Nových vstupných priestorov, sociálnych zariadení a hráčskych šatní v športovej hale za približne 95.000 eur sa dočká Stredná odborná škola na Myslenickej ulici v Pezinku. Zároveň sa v internáte školy pripravuje rekonštrukcia vstupných priestorov v troch odborných učebniach za viac ako 111.000 eur.