Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

V ZSS Gaudeamus sa nový koronavírus nakoniec nepotvrdil

Ilustračná snímka. Foto: TASR – Milan Kapusta

Odborníci pripomínajú, že v istých prípadoch môže prísť ku skresleniu výsledkov testov.

Bratislava 14. septembra (TASR) – V zariadení sociálnych služieb (ZSS) Gaudeamus na Mokrohájskej ulici v Bratislave sa nový koronavírus nakoniec nepotvrdil. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Lucia Forman.

"Pozitívny prípad sa v zariadení nakoniec nepotvrdil. Pôvodne pozitívne testovaný klient mal po opakovanom testovaní negatívny výsledok. A aj výsledky testov dvoch jeho spolubývajúcich boli negatívne," priblížila Forman.

Odborníci pripomínajú, že v istých prípadoch môže prísť ku skresleniu výsledkov testov.

"Prísne epidemiologické a hygienické opatrenia platia vo všetkých domovoch sociálnych služieb v zriaďovateľskej pôsobnosti Bratislavského samosprávneho kraja," poznamenala Forman.

BSK začiatkom septembra informoval, že sa v zariadení sociálnych služieb Gaudeamus objavil prípad ochorenia COVID-19. Klienta ZSS – zariadenia komunitnej rehabilitácie izolovali na izbe. Ďalší klienti a zamestnanci, ktorí s ním boli v kontakte, sa podrobili rýchlotestom s negatívnym výsledkom. V zariadení nariadili zákaz návštev v interiéri. Vykonaná bola hĺbková dezinfekcia priestorov.