Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Chystáte sa na cesty? Pripravte sa na tieto dopravné obmedzenia

Ilustračná snímka. Foto: TASR/Milan Kapusta

Obmedzenia na cestách čakajú šoférov na týchto miestach.

Bratislava 8. októbra (TASR) - Pre výstavbu diaľničnej križovatky Blatné na diaľnici D1 bude od soboty 8. októbra do 20. júla 2017 úplne uzatvorená cesta I/61 medzi Blatným a Sencom. Uzávera sa týka 3,5-kilometrového úseku pre prípravné práce a tiež samotnú výstavbu nového mosta. TASR o tom dnes informovala hovorkyňa Národnej diaľničnej spoločnosti (NDS) Eva Žgravčáková.

Pre zabezpečenie plynulosti cestnej premávky bude doprava presmerovaná na novovybudovanú obchádzkovú trasu. Tá povedie po obojsmernej dočasnej prepojovacej komunikácii pozdĺž diaľnice D1 s napojením na miestnu komunikáciu pri podjazde pri Červenom Majeri. Tu bude vďaka samostatnému odbočovaciemu pruhu vľavo a napájacej vetve umožnené priame opätovné napojenie na diaľnicu D1.

"Úplná uzávera predmetného úseku bude aj riadne vyznačená dočasným dopravným značením," dodala Žgravčáková.

Príprava výstavby železničného mosta obmedzí dopravu medzi Udičou a Nimnicou


Prípravné práce na mostnom pilieri budú od pondelka (10. 10.) až do začiatku novembra dôvodom dopravných obmedzení na ceste II/507 z obce Nimnica smerom na obec Udiča na rozhraní Púchovského a Považskobystrického okresu. Informovalo Operačné stredisko (OS) Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Trenčíne.

Čiastočné obmedzenie dopravy v oboch jazdných pruhoch bude dôsledkom prác v rámci výstavby železničného mosta, ktorý bude súčasťou modernizácie železničnej trate pre rýchlosť 160 kilometrov za hodinu v úseku Púchov – Žilina.

„Doprava bude vedená v obidvoch protismerných jazdných pruhoch bez šírkových obmedzení a bude usmerňovaná prenosným dopravným značením, prípadne riadená spôsobilými osobami,“ uvádza sa v informácii OS KR PZ Trenčín.

Okresný dopravný inšpektorát v Považskej Bystrici žiada motoristov o zvýšenú opatrnosť, venovanie sa vedeniu vozidla, sledovanie dočasného dopravného značenia a rešpektovanie pokynov správcov cesty.