Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Cestujúci napadol šoféra po tom, ako ho upozornil, že pes nemá náhubok

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Agresívny muž vodiča udieral aj päsťami, avšak vodič sa ubránil a muža následne aj spacifikoval, približuje polícia.

Bratislava 13. mája (TASR) - Polícia začala trestné stíhanie vo veci prečinu výtržníctva v prípade štvrtkového (12. 5.) napadnutia vodiča MHD na zastávke na Brnianskej ulici v Bratislave. Napadnúť ho mal cestujúci po tom, ako ho šofér upozornil, že jeho pes nemá náhubok. Polícia o tom informuje na sociálnej sieti.

"Cestujúci muž pristúpil k vodičovi a fyzicky ho napadol tzv. čelovkou, čelom ho udrel do oblasti nosa. Agresívny muž vodiča udieral aj päsťami, avšak vodič sa ubránil a muža následne aj spacifikoval," približuje polícia. Cestujúceho následne eskortovali na policajné oddelenie.

V cele policajného zaistenia skončil aj 20-ročný mladík, ktorý čelí obvineniu z trestného činu vydierania. "Obvinený mal dlhší čas vydierať svojich pestúnskych rodičov, od ktorých pod hrozbou fyzického násilia žiadal vydanie finančnej hotovosti," konštatuje polícia. Keď mu rodičia odmietli peniaze dať, fyzicky ich napádal a ničil majetok. V prípade preukázania viny mu hrozí desaťročný pobyt za mrežami.

Polícii sa podarilo objasniť aj krádež dvoch horských bicyklov, ku ktorej došlo na Kazanskej ulici. Obvineniu v tomto prípade čelí 31-ročný Filip z okresu Dunajská Streda. Vyšetrovanie ukázalo, že obvinený bol už za takýto skutok v priebehu uplynulých 24 mesiacov odsúdený.