Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Bratislavský kraj

Pri Chorvátskom Grobe plánujú vybudovať zónu Retail Park

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Remiaš

Investor chce vybudovať tri samostatné objekty. Prvý má byť polyfunkčný objekt s mestskou vybavenosťou a obchodu i služieb.

Bratislava 17. marca (TASR) – Pri obci Chorvátsky Grob (okres Senec) v lokalite Pri studni plánuje investor KLM CHG vybudovať zónu Retail Park, ktorú majú tvoriť tri samostatné objekty. Plánuje v nich obchodné centrum, nájomné priestory i športovú halu. Investičné náklady odhaduje na 6,5 milióna eur. Vyplýva to zo zámeru, ktorý bol predložený na posúdenie vplyvov na životné prostredie (EIA).

Zónu plánuje investor postaviť na pozemku, ktorý je asi 400 metrov západne od hranice zastavaného územia obce Chorvátsky Grob a zároveň zhruba 500 metrov východne od hranice zastavaného územia časti Čierna Voda. Južne sa nachádza lokalita pripravovaného športového areálu.

"Dotknuté územie je v súčasnosti voľné, tvorené poľnohospodársky využívanými plochami (orná pôda). Južne od areálu sa nachádza aj areál čistiareň odpadových vôd," spresňuje zámer. V zóne Retail Park je plánovaná úžitková (podlahová) plocha na úrovni 7449,74 metrov štvorcových (m2) a ráta sa tu s 249 parkovacími miestami.

Investor chce vybudovať tri samostatné objekty. Prvý má byť polyfunkčný objekt s mestskou vybavenosťou a obchodu i služieb. Počíta sa tu s nájomnými priestormi. Nosný priestor má tvoriť prevádzka potravinového reťazca.

V druhom objekte má byť nosným priestorom športová hala. Má ísť o stavbu s občianskou vybavenosťou, určenú na kancelárske a prevažujúce športové funkcie. Športová hala má funkčne dopĺňať futbalový areál obecného športového klubu. V treťom objekte má byť nosným predajný priestor. Ráta sa tu s občianskou vybavenosťou, určenú na obchodné funkcie.