Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Bratislavský kraj

Časť bratislavskej D2 dostane nový povrch

Ilustračné foto Foto: TASR/Štefan Puškáš

Doprava bude pre opravu vozovky obmedzená. Od dnešného dňa od 20.00 h do pondelka 12. mája do 6.00 h bude doprava presmerovaná do voľného jazdného pruhu.

Bratislava 7. mája (TASR) - Kilometrový úsek bratislavskej diaľnice D2 v križovatke Pečňa pri Petržalke sa chystá v nasledujúcich dňoch opraviť Národná diaľničná spoločnosť (NDS). V smere na most Lafranconi vymení povrch na vonkajšom jazdnom pruhu.

"Táto časť vozovky už bola značne opotrebovaná, je preto nutné vymeniť dve vrstvy vozovky v celkovej hrúbke 10 centimetrov," vysvetlil hovorca NDS Marcel Jánošík. Dodal, že sa tak odstránia vyjazdené koľaje a na danom úseku sa zvýši bezpečnosť motoristov.

Doprava bude pre opravu vozovky obmedzená. Od dnešného dňa od 20.00 h do pondelka 12. mája do 6.00 h bude doprava presmerovaná do voľného jazdného pruhu. "NDS žiada motoristickú verejnosť o dodržiavanie bezpečnosti cestnej premávky a rešpektovanie dopravného značenia," dodal hovorca.

Vynovený bude aj dvojkilometrový úsek od križovatky Stupava po Lamač smerom na Bratislavu. "Vozovka dostane novú ložnú vrstvu z asfaltového betónu na pomalom jazdnom pruhu a krajnici," vysvetlil Jánošík. Aj tam bude platiť rovnaké dopravné obmedzenie, dnes sa však začne už od 17.00 h.