Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Nedela 28. apríl 2024Meniny má Jarmila
< sekcia Bratislavský kraj

Dopravný podnik Bratislava chce zvýšiť kvalitu električkových tratí

Ilustračná snímka. Foto: TASR - Marko Erd

Brúsením sa vyrovnáva pojazdová plocha koľajníc, čím sa zníži hlučnosť a vibrácie počas prejazdu električiek, priblížil hovorca DPB Jozef Vozár.

Bratislava 17. januára (TASR) - Dopravný podnik Bratislava (DPB) brúsi v týchto týždňoch koľajnice električkových tratí, cieľom je zvýšenie ich kvality. Práce vykonáva v nočných hodinách, mimo prevádzky električiek. Ukončiť ich mestský dopravca plánuje do 26. januára. TASR o tom informoval hovorca DPB Jozef Vozár.

"Brúsením sa vyrovnáva pojazdová plocha koľajníc, čím sa zníži hlučnosť a vibrácie počas prejazdu električiek. Z pohľadu cestujúceho je najväčšou devízou plynulejšia a tichšia jazda," priblížil Vozár.

Minulý týždeň brúsil dopravný podnik koľajnice na rekonštruovanej časti Vajnorskej radiály v úseku Tomášikova - Depo Jurajov dvor. Úsek Depo Jurajov dvor - Zlaté piesky je naplánovaný po dokončení modernizácie Vajnorskej radiály.

Tento týždeň pokračuje na tratiach v centre mesta, a to na Obchodnej ulici, Americkom námestí, Námestí SNP, Kamennom námestí, Hurbanovom námestí, Štúrovej ulici a Špitálskej ulici. Následne sa práce presunú k západnému portálu tunela pod hradom a na Karloveskú radiálu, kde bude dopravný podnik brúsiť úsek Nad lúčkami - Borská.