Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Bratislavský kraj

V areáli petržalského závodiska budú organizovať farmárske trhy

Na trhoch sa budú preferovať regionálne produkty a možno na nich predávať len tie druhy výrobkov, ktoré vychádzajú z tradície slovenských pestovateľov, výrobcov, poľnohospodárov či remeselníkov.

Bratislava 29. apríla (TASR) – Výrobky slovenských poľnohospodárov si budú môcť po novom Bratislavčania kúpiť už aj v areáli petržalského závodiska. Na Starohájskej ulici sa totiž využije časť priestoru objektu dostihovej dráhy aj pre organizovanie farmárskych trhov a výrobky sa tam budú môcť predávať každý piatok od marca do decembra. Všeobecne záväzné nariadenie (VZN), ktorým sa vydáva trhový poriadok farmárskych trhov, dnes schválili petržalskí poslanci.

Časť priestoru objektu dostihovej dráhy je v petržalskom VZN uvedená ako miesto pre príležitostný trh. Mestskú časť preto minulý mesiac oslovil zástupca spoločnosti Farmárske trhy, s.r.o. so sídlom v Žiline, ktorý chcel v areáli závodiska organizovať farmárske trhy s potravinami a remeselnými výrobkami. Miestni poslanci mu dnes určovali trhové pravidlá.

Na trhoch sa budú preferovať regionálne produkty a možno na nich predávať len tie druhy výrobkov, ktoré vychádzajú z tradície slovenských pestovateľov, výrobcov, poľnohospodárov či remeselníkov. Podľa schváleného trhového poriadku tak môžu firmy na trhu ponúkať na predaj ovocie, zeleninu, orechy či zemiaky, taktiež kvety a ich semienka, syry a jogurty, chlieb, zákusky, čaje, víno, med i marmelády, ale tiež napríklad vianočné stromčeky či remeselné výrobky.

Farmárske trhy môžu byť v prevádzke medzi 6.00 a 19.00 h. Predajcom musí povolenie vydať správca Farmárske trhy s.r.o. Trhovisko musí byť tiež ohradené a viditeľne označené spolu s firmami, ktoré budú v jednotlivých stánkoch predávať.