Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislavský kraj

Gábor Grendel kandiduje za starostu v bratislavskom Starom Meste

Na snímke noví podpredsedovia hnutia NOVA - zľava Marcel Klimek, Jana Žitňanská a Gábor Grendel Foto: TASR/Ján Siman

Na čele Starého Mesta chce v ďalších štyroch rokoch stáť aj súčasná starostka Táňa Rosová.

Bratislava 23. júla (TASR) - KDH, Most-Híd, NOVA a SaS budú vo voľbách starostu bratislavského Starého Mesta podporovať podpredsedu hnutia NOVA Gábora Grendela. Rovnako tak zostavia spoločnú kandidátku poslancov miestneho zastupiteľstva. Dohodli sa na tom v Memorande o spoločnom postupe, ktoré podpísali krajskí a okresní predsedovia strán.

"Chceme, aby zo Starého Mesta opäť vyžarovalo, že je najvzácnejšou časťou Bratislavy," povedal o spoločných ambíciách Grendel.

Staromestská koalícia KDH, Most-Híd, NOVA, SaS zostáva otvorená aj pre ďalšie stredopravé subjekty a nezávislé osobnosti. Definitívnu kandidátku a volebný program predstaví na jeseň.

Na čele Starého Mesta chce v ďalších štyroch rokoch stáť aj súčasná starostka Táňa Rosová (SDKÚ-DS). Pri ohlasovaní svojej kandidatúry sa vyjadrila, že má záujem získať podporu širšej pravicovej koalície. O dôveru Staromešťanov sa chce uchádzať aj občiansky aktivista Kristián Straka. Kandidovať chce ako nezávislý a chcel by sa stať "starostom pre ľudí". Straka v minulosti založil občianske združenie Právo na bývanie, ktoré pomáha nájomníkom bývajúcim v reštituovaných a privatizovaných domoch vyriešiť ich bytovú otázku.

Komunálne voľby sa uskutočnia v sobotu 15. novembra.