Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

Robotník zasypaný vo výkope v Devínskej Novej Vsi zraneniam podľahol

Ilustračné foto Foto: TASR

Na mieste zasahovali 10 hasičov aj posádka rýchlej zdravotnej služby a polícia.

Bratislava 9. júla (TASR) - Smrť robotníka, ktorého dnes popoludní v bratislavskej Devínskej Novej Vsi na pozemku jedného z rodinných domov zasypala zemina, vyšetruje polícia. Uviedla to dnes bratislavská krajská policajná hovorkyňa Karina Považanová.

Hovorkyňa spresnila, že išlo o 54-ročného muža z okresu Bánovce nad Bebravou. "Podľa doterajšieho šetrenia na mieste tragickej udalosti nebohého muža mala v priebehu výkonu výkopových prác zasypať zemina," doplnila.

Tragédia sa stala na Istrijskej ulici. Muža spod zeminy vyslobodili hasiči, pomôcť mu už však nevedeli. Na mieste boli aj policajti a záchranári. "Muž utrpel zranenia nezlučiteľné so životom, ktorým na mieste podľahol," dodala Považanová.

Pri vyslobodzovaní robotníka pomáhalo asi 10 hasičov. Podľa informácií Hasičského a záchranného zboru v Bratislave boli na mieste aj záchranári a policajti.

Ďalšie okolnosti, ako k tragédii došlo, polícia vyšetruje. "Poverený príslušník Policajného zboru začal trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia," uzavrela hovorkyňa.