Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Utorok 16. apríl 2024Meniny má Dana a Danica
< sekcia Bratislavský kraj

FOTO: Hasiči zasahujú pri požiari v areáli družstva v Senci

Dym stúpa k oblohe počas požiaru, ktorý zachvátil areál družstva v meste Senec v piatok 26. marca 2021. Foto: TASR - Prezídium HaZZ

Požiar vypukol krátko po pol jednej hodine v noci.

Bratislava 26. marca (TASR) - Hasiči už takmer desať hodín zasahujú pri požiari v areáli družstva v meste Senec. Aktuálne sa im podarilo dostať požiar pod kontrolu a pokračujú v likvidačných prácach. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Katarína Križanová.

Ako uviedla, požiar vypukol krátko po pol jednej hodine v noci. "Plamene zachvátili unimobunku nachádzajúcu sa v areáli, pričom požiar sa následne rozšíril aj na priľahlé budovy, v ktorých sa nachádza drevovýroba," priblížila Križanová.

Na mieste udalosti zasahovali hasiči zo Senca, Pezinka, Bratislavy a Malaciek, tiež dobrovoľní hasiči z obcí Boldog, Malinovo, Budmerice a Pezinok. Prítomná je aj expertízna skupina na zisťovanie príčin vzniku požiarov. "Škoda spôsobená požiarom bola doposiaľ vyčíslená na približne 350.000 eur," dodala hovorkyňa.

Okolnosti požiaru na mieste vyšetrujú seneckí policajti, ktorí s príslušnými expertmi vykonávajú všetky potrebné úkony. Prítomní sú aj kriminalistický technik a psovod.



Podľa slov polície sa hasičom podarilo požiar v areáli družstva lokalizovať a uhasiť. "Pre rozsah požiaru malo na mieste zasahovať až 12 hasičských vozidiel," informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Veronika Martiniaková.

Pri požiari nedošlo k zraneniu žiadnych osôb. Zisťovateľ príčin požiarov na mieste cudzie zavinenie nevylúčil ani nepotvrdil. "Nateraz vieme potvrdiť, že požiarom bolo zasiahnutých minimálne päť podnikateľských subjektov. Presné príčiny, ako aj ďalšie okolnosti tohto požiaru sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania," uviedla hovorkyňa KR PZ. Dodala, že vyšetrovateľ začal v tejto veci trestné stíhanie.