Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 20. apríl 2024Meniny má Marcel
< sekcia Bratislavský kraj

Hromadná nehoda v Bratislave si vyžiadala viacero zranených

Ilustračné foto FOTO TASR

Polícia už voči bezohľadnému šoférovi začala trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví.

Bratislava 26. apríla (TASR) – Jedno ťažké a viaceré ľahké zranenia si vyžiadala hromadná nehoda, ktorá sa stala v piatok pred polnocou na križovatke ulíc Mlynská dolina - Staré grunty v Bratislave. Vinníkom dopravnej nehody bol 46-ročný vodič osobného auta, ktorý sa rýchlou a riskantnou jazdou snažil uniknúť policajnej hliadke.

Príslušníci pohotovostnej motorizovanej hliadky sa pokúšali vodiča osobného auta s komárňanským evidenčným číslom zastaviť potom, čo mu na Lamačskej ceste v smere na Mlynskú dolinu namerali prekročenie povolenej rýchlosti viac ako o 40 km/h. Vodič však nereagoval na pokyny polície ani na výstražné svetelno-zvukové znamenia a pokúsil sa policajnej hliadke uniknúť.

Na križovatke ulíc Mlynská dolina - Staré grunty však narazil do osobného auta, ktoré stálo na križovatke na červenú. "Nárazom došlo k následnému stretu s ďalším osobným autom a menším nákladným vozidlom," uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru (KR PZ) v Bratislave Karina Považanová. "V dôsledku kolízie utrpel jeden z vodičov poškodených áut ťažké zranenie, ďalší účastníci hromadnej nehody, vrátane vodiča prenasledovaného auta, vyviazli s ľahkými zraneniami," dodala Považanová.

Výšku škody, ktorá v dôsledku dopravnej nehody na zúčastnených vozidlách vznikla, predbežne vyčíslili na 23.000 eur. Polícia už voči bezohľadnému šoférovi začala trestné stíhanie vo veci prečinu ublíženia na zdraví.