Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislavský kraj

HROZÍ MU DESAŤ ROKOV VÄZENIA: Ukrajinec nelegálne prevádzal migrantov

Snímka z miesta zadržania. Foto: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

Obvineným je 29-ročný občan Ukrajiny, ktorý v aute viezol 14 občanov Sýrie a jedného Afganca.

Bratislava 14. apríla (TASR) - Ukrajincovi, ktorý v stredu (13. 4.) z Maďarska nelegálne prevádzal migrantov cez Slovensko do Česka, hrozí odňatie slobody na sedem až desať rokov. Polícia ho totiž obvinila z trestného činu prevádzačstva. TASR o tom informovala hovorkyňa Prezídia Policajného zboru SR Denisa Bárdyová.

Obvineným je 29-ročný občan Ukrajiny, ktorý v aute viezol 14 občanov Sýrie a jedného Afganca. "Medzi nimi bola aj jedna maloletá osoba bez sprievodu, preto bola umiestnená do detského domova," priblížila Bárdyová. Ostatných cudzincov umiestnili dočasne do útvaru policajného zaistenia pre cudzincov.

Muža sa bratislavskej polícii podarilo zadržať vďaka operatívnym informáciám, ktoré získali príslušníci Národnej jednotky boja proti nelegálnej migrácii. Prevádzač unikal s dodávkou vysokou rýchlosťou po diaľnici v smere do Česka. "V blízkosti policajného vozidla zo svojho vozidla vodič vyskočil," dodala Bárdyová s tým, že dodávka narazila do policajného auta a poškodila ho.
Na snímke zadržaný prevádzač.
Foto: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

Ukrajinec sa dal následne na útek do blízkeho lesa. Policajti boli nútení použiť služobnú zbraň a vystreliť niekoľko varovných výstrelov. "Ani na tie nereagoval a v úniku pokračoval," spresnila hovorkyňa. Prevádzača sa však v lese podarilo policajtom zadržať.