Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Zrušenie jazdeckej polície v Bratislave zatiaľ nehrozí

Ilustračné foto Foto: TASR/Pavol Ďurčo

Myšlienky na zrušenie jazdeckej polície sa v mestskom zastupiteľstve objavili na základe informácie o vysokých nákladoch na stanicu jazdeckého oddielu v Kramerovom lome.

Bratislava 19. marca (TASR) - Úvahy o zrušení jazdeckej mestskej polície (MsP) v Bratislave síce existujú, no je málo pravdepodobné, že sa aj naplnia. Pre TASR to uviedol primátor Bratislavy Milan Ftáčnik.

Myšlienky na zrušenie jazdeckej polície sa v mestskom zastupiteľstve objavili na základe informácie o vysokých nákladoch na stanicu jazdeckého oddielu v Kramerovom lome. Primátor vysvetlil úvahy o rušení stanice aj nejasnosťou efektívnosti tejto zložky MsP.

Ftáčnik však zároveň tvrdí, že k zrušeniu jazdeckej polície s veľkou pravdepodobnosťou nedôjde. "Poslanecký zbor tomu nie je naklonený," uviedol pre TASR. Dodal, že záležitosť sa možno ani na zastupiteľstve nebude prerokovávať. "My máme spracované, koľko by sme ušetrili, tento materiál predložíme finančnej komisii, komisii bezpečnosti a verejného poriadku a mestskej rade. Ak sa to však nestretne s podporou, nebudeme to ani predkladať do zastupiteľstva," uviedol Ftáčnik.

Náčelníčka bratislavskej MsP Zuzana Zajacová sa k myšlienke rušiť jazdeckú políciu stavia negatívne. "Bola by som zlý manažér, keby som si chcela odpíliť jeden konár zo stromu, ktorý aj keď v malom množstve, ale predsa len prináša plody," vyjadrila svoj názor Zajacová a poukázala aj na to, že verejnosť proti takémuto kroku protestuje.

Na podporu zachovania jazdeckej polície vznikla aj verejná petícia.