Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Bratislavský kraj

Kamil B.,obvinený z prípravy vraždy starostu Marianky,zostáva vo väzbe

Ilustračná snímka Foto: TASR/AP

Starostovi začiatkom februára podpálili neznámi páchatelia auto a následne aj stajňu.

Bratislava 8. júla (TASR) - Kamil B., obvinený z prípravy úkladnej vraždy starostu Marianky, zostáva vo väzbe. Senát 4T Najvyššieho súdu (NS) SR zamietol na štvrtkovom neverejnom zasadnutí sťažnosť obvineného proti rozsudku Špecializovaného trestného súdu ponechať ho vo väzbe. TASR o tom informovala Ivana Nittmannová z tlačového oddelenia Najvyššieho súdu SR.

Najvyšší súd sa stotožnil s pretrvávajúcimi dôvodmi kolúznej a preventívnej väzby. "Účelom väzby je zabrániť mareniu objasňovania skutočností závažných pre trestné stíhanie a zároveň obvinenému zabrániť v pokračovaní trestnej činnosti. V tejto súvislosti Najvyšší súd poukázal najmä na charakter trestnej činnosti, jej spoločenskú závažnosť, stav dokazovania a súčasné počiatočné štádium trestného konania," uviedla Nittmanová.

Kamil B. je spolu s Romanom B. obvinený z prípravy úkladnej vraždy bývalého starostu Marianky. Dvojica si mala objednať na likvidáciu exstarostu Dušana Statelova dvoch mužov za odmenu niekoľkých desiatok tisíc eur. Starostovi začiatkom februára podpálili neznámi páchatelia auto a následne aj stajňu.