Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 8. máj 2024Meniny má Ingrida
< sekcia Bratislavský kraj

Na Zemníku budú prvýkrát Majstrovstvá SR i autogramiáda s olympionikmi

Ilustračná snímka Foto: TASR/Martin Baumann

Na Jaroveckom ramene Dunaja sa nepredstavia športovci, ktorí budú reprezentovať Slovensko na OH 2016 v Riu de Janeiro.

Bratislava 4. augusta (TASR) - Bratislavské jazero Zemník bude od piatka do nedele prvýkrát v histórii dejiskom MSR v rýchlostnej kanoistike na krátkych tratiach. Na Jaroveckom ramene Dunaja sa nepredstavia športovci, ktorí budú reprezentovať Slovensko na OH 2016 v Riu de Janeiro. V nedeľu od 13.00 sa však fanúšikovia budú môcť s nimi stretnúť na autogramiáde.

"Z organizačných dôvodov, ako aj dôvodu prípravy na olympijské hry sa na pretekoch aktívne nezúčastnia. Zavítajú však medzi nás v nedeľu, tesne pred odletom na olympiádu. Odprevadíme ich zo Zemníka do Ria so želaním, aby tam úspešne reprezentovali náš šport. V nedeľu od 13. hodiny pripravujeme za ich účasti malú autogramiádu, na ktorej môžu záujemcovia získať podpisy našich olympionikov," povedal pre stránku canoe.sk generálny manažér Slovenského zväzu rýchlostnej kanoistiky Boris Bergendi.

Usporiadanie domáceho šampionátu na Zemníku je pre neho jednou zo splnených mét. "Tento areál existuje už 30 rokov. Vlani sme tam skúšobne usporiadali prvé kvalifikačné preteky v menšom rozsahu za účasti niekoľkých desiatok pretekárov. Na Zemníku sme vytvorili isté zázemie, aj keď pomerne jednoduché. Pred majstrovstvami Slovenska sme sa ho snažili vylepšiť v detailoch. V rámci možností sme vytvorili podmienky, aby to boli najlepšie majstrovstvá v histórii slovenskej kanoistiky. Dúfam, že sa to podarí. Areál a voda, to je naše najväčšie bohatstvo. Tá má parametre svetovej kvality, podobne aj dráhy, ktoré sme tam postavili," dodal Bergendi.