Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Streda 24. apríl 2024Meniny má Juraj
< sekcia Bratislavský kraj

Lukáša a Barboru z Bratislavy obvinili z týrania dieťaťa

Dieťa žilo s dvojicou v spoločnej domácnosti. Týraním a napádaním spôsobil muž dieťaťu mnohopočetné zranenia, hematómy na horných a dolných končatinách, defekty kože, ako aj iné zranenia.

Bratislava 30. apríla (TASR) - Lukáš (27) a Barbora (28) z Bratislavy sú obvinení z týrania a ublíženia na zdraví blízkej a zverenej osoby. Informoval o tom dnes bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Dieťa žilo s dvojicou v spoločnej domácnosti. Lukáš mu mal údajne od novembra 2013 opakovane ubližovať. Týraním a napádaním spôsobil dieťaťu podľa polície mnohopočetné zranenia, hematómy na horných a dolných končatinách, defekty kože, ako aj iné zranenia. "Tie si vyžiadali dňa 28. apríla vo večerných hodinách okamžitú hospitalizáciu maloletého dieťaťa v jednej z bratislavských nemocníc," doplnil Szeiff.

Policajný vyšetrovateľ okrem Lukáša obvinil z týrania blízkej a zverenej osoby aj Barboru. "Menovaná aj napriek vedomosti, že dieťa má mnohopočetné zranenia, mu potrebnú zdravotnú starostlivosť odopierala, čím mu spôsobila fyzické a psychické utrpenie," vysvetlil Szeiff s tým, že vzhľadom na prebiehajúce vyšetrovanie nie je možné v súčasnosti poskytnúť k prípadu bližšie informácie.