Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

Lupič unikal v trolejbuse, policajti ho chytili za niekoľko minút

Ilustračné foto Foto: TASR/Martin Baumann

Páchateľ prepadol ženu, ktorej ukradol kabelku.

Bratislava 18. februára (TASR) - Príslušníci Pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva Policajného zboru (PZ) v Bratislave v pondelok 17. februára v priebehu niekoľkých minút. Policajti ho vypátrali a zadržali v trolejbuse MHD.

Ako pre TASR uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Karina Považanová, "Ihneď po prijatí oznámenia o lúpežnom prepadnutí na Rumančekovej ulici v Bratislave policajti začali prehľadávať okolie miesta činu. Na základe získaných informácií o smeru úniku a popisu podozrivej osoby policajti na križovatke ulíc Kaštieľska a Mierová zastavila trolejbus MHD, v ktorom sa nachádzala osoba zodpovedajúca získanému popisu," vysvetlila. Policajti 23-ročného Radoslava z okresu Levice obmedzili na osobnej slobode a eskortovali na príslušné policajné oddelenie. Na základe dôkaznej situácie už vyšetrovateľ PZ muža obvinil zo zločinu lúpeže a umiestnil ho do cely policajného zaistenia. Po vykonaní všetkých potrebných procesných úkonov vyšetrovateľ spracuje pre prokurátora podnet k návrhu na vzatie obvineného muža do väzby.

Podľa doterajšieho vyšetrovania už obvinený Radoslav v pondelok krátko pred 10.30 h pred obytným domom na Rumančekovej ulici v Bratislave zozadu sotil poškodenú Bratislavčanku, následkom čoho spadla na zem. Obvinený sa následne pokúsil zmocniť sa jej kabelky, ktorú mala prevesenú cez rameno. "Aj napriek odporu poškodenej sa obvinenému podarilo dostať jej kabelku, v ktorej mala osobné doklady, finančnú hotovosť a veci osobnej potreby. Protiprávnym konaním vznikla poškodenej žene škoda vyčíslená dosiaľ na približne 130 eur. Pri lúpeži žena neutrpela zranenia, ktoré by si vyžiadali lekárske ošetrenie," uviedla Považanová.

Obvinenému mužovi v prípade preukázania viny hrozí za uvedený skutok trest odňatia slobody na sedem až dvanásť rokov.