Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Sobota 27. apríl 2024Meniny má Jaroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Začína Malacká hudobná jar, ponúkne šesť žánrovo rôznorodých koncertov

Skupina Fragile Foto: TASR/Martin Baumann

Tradičným ťahákom je koncert skupiny Fragile, ktorú v Malackách tiež považujú za domácu skupinu, keďže z Malaciek pochádza Soňa Norissová a v neďalekom Lábe prežil detstvo líder kapely Braňo Kostka.

Malacky 11. marca (TASR) - Kvalita, pestrosť, Malacky, to sú tri slová, ktoré charakterizujú koncepciu už 52. ročníka podujatia Malacká hudobná jar (MHJ). Séria hudobných vystúpení, pôvodne venovaná výlučne vážnej hudbe, ponúkne v tomto roku šesť žánrovo rôznorodých koncertov, ktorých protagonistami sú zväčša umelci s koreňmi v okresnom meste.

Ako informuje web Malaciek, MHJ sa začína v nedeľu 13. marca vystúpením Stana Krála, ktorý sa narodil v Kostolišti a detstvo prežil v Malackách. Hosťom jeho šansónového koncertu bude herečka a speváčka Janka Lieskovská.

O žánrovú pestrosť tohtoročného MHJ sa postará aj Dychová hudba Záhorienka, ktorá bude krstiť nové CD, Zajaček's Urban trio, ktoré odohrá pesničky skupiny Beatles v štýle bossa nova, blues, funky a swingu, ale aj koncert vážnej hudby v malackej synagóge, na ktorom vystúpi najlepší minuloročný absolvent bratislavského konzervatória, klarinetista Martin Adámek s klaviristkou Júliou Novosedlíkovou a japonskou speváčkou Nao Higano.

Tradičným ťahákom MHJ je koncert skupiny Fragile, ktorú v Malackách tiež považujú za domácu skupinu, keďže z Malaciek pochádza Soňa Norissová a v neďalekom Lábe prežil detstvo líder kapely Braňo Kostka. Fragile budú mať hneď dva koncerty. Oba sa uskutočnia v pondelok 4. apríla.