Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislavský kraj

O. Dobrovodský sa stretol so splnomocnencom P. Pollákom

Družstevná ulica v Malackách. Foto: TASR/Eduard Fašung

Žiadny konkrétny prísľub na riešenie problému na Družstevnej ulici v Malackách od Polláka nedostal.

Bratislava 28. apríla (TASR) – Pre problémy so susednými rómskymi rodinami sa Oskar Dobrovodský spojil so Stranou rómskej únie na Slovensku (SRÚS) a dnes spolu s jej predstaviteľmi rokoval so splnomocnencom vlády SR pre rómske komunity Petrom Pollákom. Ako uviedol Dobrovodský, žiadny konkrétny prísľub na riešenie problému na Družstevnej ulici v Malackách od Polláka nedostal.

"Ja si ešte pamätám, ako v septembri v roku 2012 pred nástupom do funkcie pán splnomocnenec sľúbil, že Družstevná ulica bude jeho prioritou a potom bude podľa Družstevnej riešiť ostatné problémové lokality na Slovensku. Ako vidíme, takmer dva roky prešli a riešenie žiadne v nedohľadne," uviedol Dobrovodský. Dodal, že situácia na Družstevnej ulici je katastrofálna.

Podľa predsedu SRÚS Františka Tanka je problém aj v tom, že peniaze určené pre Rómov nejdú Rómom, ale smerujú iným organizáciám, kde sa nevyužívajú efektívne. To je podľa jeho slov aj prípad Malaciek. "Ja si myslím, že štát by nemal dať peniaze tam, kde nepatria, ale mal by pomôcť aj týmto Rómom, čo žijú v Malackách, aj pánovi Dobrovodskému," dodal Tanko. Stretnutie s Pollákom označil za konštruktívne.

Podľa Polláka by bolo dobré, aby predstavitelia SRÚS vyvíjali tlak na mesto, bez ktorého sa situácia na Družstevnej ulici nedá vyriešiť. "Aj v minulom roku aj tento rok ponúkame finančné prostriedky a pomoc mestskému úradu, bez ktorého neexistuje riešenie," priblížil v reakcii Pollák s tým, že tento rok sa budú snažiť urobiť maximum pre to, aby mesto využilo dotáciu. Pripomenul, že Malacky minulý rok dotáciu vrátili. "Pán Dobrovodský, ktorý je poslancom vyššieho územného celku a teraz sa už nemôže sťažovať na to, že nie je súčasťou riešenia, by mohol oveľa viac tlačiť mesto do toho, aby sa nejaké riešenie prijalo," zdôraznil.