Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

Mesačný samček žirafy Rothschildovej dostal meno Melman

V bratislavskej ZOO sa 18. januára 2014 narodilo mláďa žirafy Rotschildovej. Foto: TASR/Martin Baumann

Päticu možností, z ktorej hlasujúci mohli vyberať, tvorili aj mená ako Jasper, Teodor, Tristan a Tim.

Bratislava 26. februára (TASR) – Nový prírastok v bratislavskej Zoologickej záhrade, mláďa žirafy Rothschildovej, sa bude volať Melman. Takéto meno pre samčeka totiž vybralo vyše 600 Bratislavčanov, ktorí sa zapojili do hlasovania. ZOO mu teraz prichystá krstiny.

Päticu možností, z ktorej hlasujúci mohli vyberať, tvorili aj mená ako Jasper, Teodor, Tristan a Tim. "Predbežne sme vybrali také, ktoré majú africký pôvod a v preklade znamenajú napríklad dar od boha či krásny," uviedla Jela Račevová z bratislavskej ZOO. Naposledy takto ľudia pomenovali mláďa pandy červenej, ktoré sa dnes volá Aiko a v týchto dňoch beží hlasovanie aj o meno mesačného hrošíka libérijského.

Žirafí samček sa v ZOO narodil 18. januára a o mesiac neskôr ho zoologická záhrada oficiálne predstavila verejnosti. V ZOO tvrdia, že samček je veľmi odvážny, na chovateľov si rýchlo zvykol a užíva si ich starostlivosť. Za mesiac sa naučil behať aj skákať.

Matkou mláďaťa je samica Tejla, ktorá sa týmto pôrodom stala sedemnásobnou matkou. Chovný samec Jimmy zo ZOO v Olomouci sa stal otcom prvýkrát. Žirafiu ubikáciu v súčasnosti obývajú i Tejline dcéry Layla a Salome.