Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

Mesto Senec otvorilo adaptačné centrum pre ukrajinské deti

Na archívnej snímke utečenci z Ukrajiny. Foto: TASR - Ján Krošlák

Hovorkyňa mesta pripomenula, že v súvislosti s utečeneckou krízou zriadilo mesto špeciálny krízový tím zložený z odborníkov z kľúčových sektorov.

Senec 11. apríla (TASR) – Pre ukrajinské deti, ktoré prišli na Slovensko v dôsledku ruskej vojenskej agresie, funguje od pondelka v Senci adaptačné centrum. V mestskom kultúrnom stredisku sa tím pedagógov a psychológov bude starať o deti vo veku 5-7 rokov.

"Mesto Senec, dlhodobo zápasiace s nedostatkom kapacít v základných a materských školách, nedokáže zabezpečiť zaradenie ukrajinských detí do existujúcich slovenských škôl. Prostredníctvom dobrej spolupráce s neziskovou organizáciou TENENET bolo možné vytvoriť túto alternatívu, v rámci ktorej môžeme deťom z radov utečencov poskytnúť jazykovú, výchovnú, vzdelávaciu, ale aj materiálnu podporu," informovala hovorkyňa Senca Martina Ostatníková.

Pripomenula zároveň, že v súvislosti s utečeneckou krízou zriadilo mesto špeciálny krízový tím zložený z odborníkov z kľúčových sektorov, školstva, zdravotníctva, sociálnych vecí, neziskového sektora i polície. "Prepojenie jednotlivých zložiek krízového tímu pomáha mestu identifikovať počet i potreby prichádzajúcich utečencov, koordinovať pre nich pomoc a nastaviť možnosti na ich integráciu," dodala hovorkyňa.