Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislavský kraj

Mestské lesy v Bratislave vyzývajú cyklistov na zvýšenú opatrnosť

Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Organizácia vyzýva na ohľaduplnú jazdu a tvrdí, že frekventovaný lesopark nie je ideálne miesto na rýchlostné rekordy.

Bratislava 12. júna (TASR) – Mestské lesy v Bratislave vyzývajú cyklistov na zvýšenú opatrnosť. V bratislavskom lesoparku totiž skokovo narástol počet návštevníkov vrátane cyklistov. Časť z nich jazdí podľa mestskej organizácie dole cestami neprimerane rýchlo, čo spôsobuje nielen konflikty medzi chodcami a cyklistami, ale aj vážne zranenia.

"Nemáme ešte presné štatistiky, ale podľa pozorovaní našich pracovníkov v teréne jazdí záchranka do lesoparku takmer každý deň. Oveľa častejšie ako v minulosti," tvrdí organizácia.

Za najčastejšiu príčinu považujú Mestské lesy v Bratislave vysokú rýchlosť cyklistov pri zjazdoch. Cyklistov preto upozorňuje, aby vždy pamätali, že za zákrutou môže byť iný cyklista, chodec či auto údržby. "Môžete sa šmyknúť na štrku či blate. Poznáme už z minulých rokov smrteľné zranenia samotných cyklistov, rovnako aj úmrtia peších pri strete s cyklistom," varuje mestská organizácia.

Vyzýva na ohľaduplnú jazdu a tvrdí, že frekventovaný lesopark nie je ideálne miesto na rýchlostné rekordy. Na webovej stránke spísala organizácia aj niekoľko zásad pre peších, cyklistov i pre psičkárov.