Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 26. apríl 2024Meniny má Jaroslava
< sekcia Bratislavský kraj

Na Miletičovej v Bratislave daňová kontrola opäť ukladala pokuty

Ilustračné foto Foto: TASR/Tomáš Halász

Daňoví kontrolóri zistili viaceré nedostatky.

Bratislava 10. júla (TASR) – Takmer tretina prevádzok na najznámejšom bratislavskom trhovisku na Miletičovej ulici sa nepoučila a stále nedodržiava zákon o elektronickej registračnej pokladnici (ERP). Vyplýva to z výsledkov zopakovanej daňovej kontroly.

"Naši pracovníci preverili 17 prevádzok, pričom v piatich z nich zistili porušenie zákona o používaní ERP, za čo uložili pokuty v celkovej výške 400 eur," informovala TASR hovorkyňa Finančnej správy (FS) SR Patrícia Macíková.

Daňoví kontrolóri zistili viaceré nedostatky. "Na predajných miestach nebol vyobrazený pokladničný blok na mieste prístupnom pre kupujúceho, vydaný pokladničný doklad neobsahoval označenie tovaru alebo označenie služby, z ktorého by bol zrejmý druh predávaného tovaru, obsahoval len všeobecný názov tovaru alebo chýbal komunikačný kábel k ERP," upozornila Macíková na nedostatky, ktoré sa opakujú najčastejšie.

Podnikateľom, ktorí nedodržiavajú zákon o používaní ERP, pri jeho prvom porušení hrozí pokuta od 30 do 3300 eur a pri opakovanom dvojnásobne vyššia, teda 60 až 6600 eur. "Hrozí im tiež zákaz predaja alebo živnostenskému úradu môžeme podať návrh na odobratie oprávnenia na podnikanie," doplnila hovorkyňa FS.