Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

Mestskí policajti v Bratislave znášajú väčšiu záťaž, tvrdí Zajacová

Šéfka mestskej polície v Bratislave, Zuzana Zajacová Foto: TASR/Vladimír Benko

Šéfka mestskej polície v Bratislave poukazuje na to, že hlavné mesto je miestom rôznych spoločenských stretnutí, pri ktorých je potrebné zabezpečovať verejný poriadok.

Bratislava 17. marca (TASR) - Práca mestského policajta v Bratislave znamená podľa šéfky bratislavskej Mestskej polície (MsP) Zuzany Zajacovej väčšiu záťaž a vyššie nároky ako sú tie, ktorým sú vystavení mestskí policajti v iných mestách na Slovensku. Špecifickosť služby v hlavnom meste zdôvodňuje nielen počtom prípadov, ale aj charakterom činnosti mestských policajtov v hlavnom meste.

Zajacová poukazuje na to, že Bratislava je miestom rôznych spoločenských stretnutí, pri ktorých je potrebné zabezpečovať verejný poriadok. "V roku 2013 naši príslušníci na týchto akciách odslúžili viac ako 13.000 hodín mimo bežného výkonu služby," uviedla a dodala, že len v bratislavskom Starom Meste musela MsP dohliadať na viac ako 300 rôznych zhromaždení občanov. "Či už išlo mítingy aktivistov, kultúrne podujatia i športové zápasy, ktoré boli v niektorých prípadoch označené ako rizikové."

Zvýšenú zaťaž pre príslušníkov MsP vytvára zložitá a v súčasnosti ťažko riešiteľná oblasť statickej dopravy. Zajacová pripomína, že do Bratislavy denne prichádza 100.000 áut, ktoré potrebujú majitelia zaparkovať. Problém podľa Zajacovej ešte zvýrazňuje "nejasná parkovacia filozofia jednotlivých mestských častí". "Tie si ju navyše často menia a tak sa stáva mätúcou pre návštevníkov Bratislavy i obyvateľov hlavného mesta," upozornila šéfka bratislavských mestských policajtov.

Priestupky zavinené nesprávnym parkovaním tvoria najväčšiu časť z takmer 78.000 priestupkov, ktoré príslušníci MsP v Bratislave riešili v roku 2013. Celkovo v roku 2013 preverovala MsP v Bratislave 93.094 udalostí.