Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

Nehody v Bratislave. Vlak zrazil cyklistu aj muža na invalidnom vozíku

Ilustračné foto Foto: TASR

Jedna nehoda sa stala na Ráztočnej ulici v bratislavskej Vrakuni a druhá neďaleko na železničnom priecestní na Ivanskej ceste.

Bratislava 28. januára (TASR) - Pätnásťročného cyklistu zrazil dnes pred 18.00 h vlak na železničnom priecestní na Ivanskej ceste v Bratislave. Mladík utrpel vážne zranenie, ktoré si vyžiadalo jeho prevoz do jednej z bratislavských nemocníc.

"Podľa doterajšieho šetrenia na mieste 15-ročný cyklista pravdepodobne nerešpektoval zvukovú a svetelnú signalizáciu, vošiel na železničné priecestie, kde došlo k zrážke s rušňovlakom smerujúcim zo železničnej stanice Nové Mesto do železničnej stanice Podunajské Biskupice," uviedla bratislavská krajská policajná hovorkyňa Karina Považanová.

Dychová skúška u rušňovodiča nepotvrdila alkohol, u cyklistu bol pre zistenie alkoholu nariadený odber krvi. "Presné príčiny a okolnosti dopravnej nehody sú v súčasnosti predmetnom šetrenia," dodala hovorkyňa.

Polícia apeluje nielen na motoristov, ale aj na chodcov a cyklistov, aby rešpektovali výstražné svetelné a zvukové znamenia na železničných priecestiach, zvýšili pozornosť a boli opatrní pri vchádzaní a prejazde cez priecestia.

Muža na invalidnom vozíku zrazil vlak

Osobný vlak zrazil dnes popoludní v Bratislave 63-ročného muža na invalidnom vozíku. Z nehody vyviazol so zraneniami, ktoré si vyžiadali ošetrenie v jednej z bratislavských nemocníc. K nehode došlo pred 13.30 h na Ráztočnej ulici v bratislavskej Vrakuni. TASR o tom dnes informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Karina Považanová.

"Podľa doterajšieho šetrenia na mieste, 63-ročný muž na invalidnom vozíku prechádzal cez železničné priecestie so svetelnou signalizáciou určené pre chodcov a cyklistov, kde z dosiaľ presne nezistených príčin došlo k stretu s osobným vlakom jazdiacim v smere von z Bratislavy," povedala hovorkyňa. Rušňovodič aj napriek okamžitému použitiu výstražného zvukového znamenia a rýchločinného brzdenia už zrážke nedokázal zabrániť.

Dychová skúška na alkohol bola u rušňovodiča negatívna, v prípade zraneného muža bol nariadený odber krvi na zistenie požitia alkoholu. "Presné príčiny a okolnosti tejto dopravnej nehody sú v súčasnosti predmetnom šetrenia," dodala Považanová.