Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

Na oddeleniach dokladov sa v Bratislavskom kraji čaká tri až päť hodín

Ilustračná snímka. Foto: TASR

Ľudia mali záujem hlavne o cestovné pasy pre deti, a to najmä v urýchlenej lehote do dvoch a do desiatich pracovných dní.

Bratislava 7. apríla (TASR) - V súvislosti s vojnou na Ukrajine oddelenia dokladov v Bratislavskom kraji naďalej evidujú nárast záujemcov o vydanie cestovných dokladov. Čakacie lehoty na vybavenie cestovného dokladu sa pohybujú v intervale tri až päť hodín. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Silvia Šimková.

"Nápor evidujeme aktuálne na všetkých oddeleniach, na Klientskom centre na Tomášikovej ulici v Bratislave, na oddelení dokladov Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava II - Ružinovská ulica, oddelení dokladov Okresného riaditeľstva Policajného zboru Bratislava IV a na oddeleniach dokladov na okresných riaditeľstvách v Malackách, Pezinku a Senci," priblížila hovorkyňa.

Zvýšený záujem o cestovné pasy zaznamenala polícia od začiatku vojny na Ukrajine. Ľudia mali záujem hlavne o cestovné pasy pre deti, a to najmä v urýchlenej lehote do dvoch a do desiatich pracovných dní. Ministerstvo vnútra SR v tejto súvislosti vyzvalo ľudí, aby nepodliehali panike.