Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 19. apríl 2024Meniny má Jela
< sekcia Bratislavský kraj

Na zastávkach MHD v Bratislave pribúdajú nové označníky

Ilustračná snímka. Foto: FOTO TASR – Milan Kapusta

Bratislavský mestský dopravca kládol vyššie požiadavky aj na dizajn označníkov. Pri návrhu sa inspiroval i v okolitých metropolách.

Bratislava 4. júna (TASR) – V uliciach Bratislavy postupne pribúdajú nové moderné označníky na zastávkach mestskej hromadnej dopravy (MHD). Tie staré cestujúcim slúžili aj 30 rokov. "Keďže ide o veľký počet označníkov (1400), predpokladáme, že výmeny budú prebiehať aj v roku 2022," informoval na sociálnej sieti Dopravný podnik Bratislava (DPB).

Bratislavský mestský dopravca kládol vyššie požiadavky aj na dizajn označníkov. Pri návrhu sa inšpiroval i v okolitých metropolách. "Nové označníky pomôžu cestujúcemu lepšie sa orientovať na zastávke vďaka písmenkovému označeniu A/B. Označníky poskytnú aj informácie o smere jazdy linky a linky sú označené na oboch stranách," priblížil.

Novinkou je aj modulárny systém, ktorý umožňuje rýchlejšiu výmenu jednotlivých prvkov na označníku. Modernizáciou prešli i vitríny na zastávkach, ktoré majú podľa DPB kvalitnejšie a odolnejšie spracovanie. "Vývesky tak budú trvácnejšie, čitateľnejšie a menej náchylne na prípadne poškodenie od vandalov," spresnil dopravca.