Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 25. apríl 2024Meniny má Marek
< sekcia Bratislavský kraj

Dopravná nehoda medzi Pernekom a Malackami si vyžiadala ľudský život

Ilustračné foto FOTO TASR

Iba 19-ročný vodič utrpel ťažké zranenia, jeho 60-ročná spolujazdkyňa nehodu neprežila.

Bratislava 11. júla (TASR) - Dopravná nehoda, ku ktorej prišlo dnes okolo 14.00 h na ceste II/503 v smere z obce Pernek na Malacky, mala tragický koniec. Iba 19-ročný vodič vozidla VW Passat z dosiaľ presne nezistených príčin zišiel s vozidlom mimo vozovku do priekopy, kde následne čelne narazil do betónového mostíka. Po náraze utrpel vodič i jeho 60-ročná spolujazdkyňa ťažké zranenia, s ktorými boli prevezení do nemocnice. Spolujazdkyňa však zraneniam napokon podľahla.

Ako TASR informovala bratislavská krajská policajná hovorkyňa Karina Považanová, materiálna škoda na vozidle bola odhadnutá na 4000 eur. "Za účelom zistenia požitia alkoholu bol u vodiča nariadený odber krvi. Vykonaním neodkladného a neopakovateľného úkonu na mieste bolo začaté trestné stíhanie vo veci prečinu usmrtenia, z dôvodu vecnej príslušnosti bude vec postúpená príslušnému vyšetrovateľovi Policajného zboru (PZ)," dodala Považanová.

V tejto súvislosti Krajské riaditeľstvo PZ v Bratislave apeluje na vodičov, aby jazdili bezpečne, plne sa venovali vedeniu vozidla a rýchlosť jazdy za každých okolností prispôsobili svojim schopnostiam a vlastnostiam vozidla. "Zodpovedným prístupom a dôsledným dodržiavaním pravidiel cestnej premávky vodiči predídu neželaným a tragickým následkom na cestách," dodala Považanová.