Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Piatok 29. marec 2024Meniny má Miroslav
< sekcia Bratislavský kraj

Z nemocnice dnes odišiel prvý zranený z víkendovej nehody autobusu

Zzrážka autobusu MHD č.63 a vozidla Hasičského a záchranného zboru (HaZZ), ktorá sa stala 22. februára 2014 popoludní Foto: TASR/HaZZ v Bratislave

U muža s poranenými pľúcami sa žiadne sa neprejavili žiadne komplikácie.

Bratislava 24. februára (TASR) - Univerzitná nemocnica Bratislava (UNB) dnes pre zlepšený zdravotný stav prepustila prvého zo štvorice hospitalizovaných z víkendovej nehody autobusu a hasičského auta na Lamačskej ceste v Bratislave.

"U mladého muža s poranenými pľúcami sa neprejavili žiadne komplikácie a mohol ísť domov," uviedla hovorkyňa UNB Petra Stano Maťašovská.

V nemocnici naďalej zostáva stredne ťažko zranená žena so zlomenými predkoleniami. "Dĺžku jej hospitalizácie nateraz nemožno odhadnúť," priblížila hovorkyňa. Ako dodala, manželský pár, muž s rozsiahlou ranou na hlave a žena s poranením panvy, sa má lepšie a v nemocnici je už najmä na pozorovanie.

V súvislosti s nehodou autobusu a hasičského auta vyšetrila UNB v sobotu 17 ľudí vrátane troch hasičov. Šlo o 11 mužov a šesť žien. "Stredne ťažké zranenia utrpelo sedem ľudí, desať ľudí, vrátane vodiča autobusu a troch hasičov, malo ľahšie zranenia," uviedla hovorkyňa.

Medzi stredne ťažkými zraneniami dominovali zlomeniny, úrazy hlavy, vážne pomliaždeniny, poranenia chrupu a chrbta. "Čas liečenia sa pri nich odhaduje na tri až päť týždňov," ozrejmila Stano Maťašovská. Medzi ľahšie zranenia patrili pomliaždeniny, odreniny, malé tržné rany, úlomky skla pod kožou a podvrtnutia.