Quantcast
Spravodajský portál Tlačovej agentúry Slovenskej republiky
Štvrtok 28. marec 2024Meniny má Soňa
< sekcia Bratislavský kraj

V bratislavskom Novom Meste pribudne ďalšia materská škola

Ilustračné foto FOTO TASR/Martin Baumann

Nové priestory budú slúžiť približne pre 40 detí.

Bratislava 26. júna (TASR) - V bratislavskom Novom Meste čoskoro pribudne ďalšia nová škôlka. Návrh na vybudovanie dvoch tried materskej školy v priestoroch Základnej školy Kalinčiakova a na ich zariadenie schválili dnes poslanci miestneho zastupiteľstva.

Nové priestory budú slúžiť približne pre 40 detí. Na obstaranie zariadenia novej škôlky vyčlenili poslanci 60.000 eur. "Z tejto sumy sa nakúpia stoly, stoličky, postieľky, ale aj hračky a vyučovacie pomôcky," uviedla predsedníčka miestnej komisie pre školstvo a vzdelávanie Andrea Vítková.

Časť priestorov v škole na Kalinčiakovej ul. upravia pre potreby škôlkarov počas letných prázdnin tak, aby materská škola mohla začať fungovať na jeseň. Materská škola bude využívať jedáleň základnej školy na Kalinčiakovej.

Bratislavské Nové Mesto každý rok zvyšuje počet miest vo svojich materských školách. V roku 2012 pribudla dvanásta škôlka na Pionierskej ulici, vlani rozšírili jej kapacity o jedno poschodie. Tento rok pribudli dve nové triedy na Odborárskej ul., v súčasnosti sa zväčšujú aj kapacity materskej školy na Jeséniovej ul. Celkovo 12 materských škôl v bratislavskom Novom Meste navštevovalo v tomto školskom roku 1078 detí.